Къща с превъзходство за защита на климата

Междувременно в интернет можете да намерите оферти със смешните 4 kW фотоволтаици, които вече се наричат "плюс енергийна къща". Затова е необходимо да се въведе нов термин.
  Къща с превъзходство за защита на климата


Още през 1991 г. описах дома на ДЕВАТА като дом с плюсова енергия. По онова време разбирах, че това означава годишен добив от 30 000 kWh. Прототипът във Вайц през 2001 г. за съжаление беше проектиран само за годишен добив от 8500 kWh, което не беше достатъчно за моето разбиране за къща с плюсова енергия. Междувременно в интернет могат да се намерят оферти със смешните 4 kW фотоволтаици, които вече се наричат "PlusEnergyHouses".

Затова е необходим нов термин. Не става въпрос за малък излишък. Става дума за постигане на възможно най-голяма разлика между производствените разходи, разходите за експлоатация и собственото производство на електроенергия през полезния живот.  Индустрия 4.0 се среща със самостоятелното строителство


Какво представлява къщата в комплект? Представям си сцената: идва съчленен камион с товарен кран, превозва 20 тона строителни материали до имота, след това идва шофьорът, моля, потвърдете получаването на комплекта и успех. Кой може да направи това, кой се осмелява да го направи?

Отговорът вероятно е, че това е само много малка част от населението. За да бъде подходящ за по-голямата част от населението, той трябва да бъде сведен до 2 въпроса:
  • Можете ли да рисувате по числа?
  • Можете ли да вдигнете 25 кг?
Съществува идеята за фабрично хале, в което едновременно се сглобяват 6-8 сегмента на къщата. На всяка станция за сглобяване има голям таблет, на който се показва всяка стъпка.
  • Отидете в склада и вземете 4 парчета OSB 3 2650 x 1250 x 12 mm, разбира се, с план на обекта и снимка.
  • Отидете до циркуляра за рязане и нарежете парчета с размери 2500 x 1150 mm
  • Отидете до рутера, снимки на панелите, в които трябва да се фрезоват езика и жлеба
За всички стъпки има подробни инструкции и видеоклипове. Как се регулира режещият трион? Как се фрезоват език и жлеб? Ако има проблеми, майсторите могат да си помагат един на друг, да попитат някой от служителите за съвет. Последната възможност е да подпишете поръчката, която оставям на служителите на фирмата.

Изчерпателна, лесна за разбиране информация за всяка работна стъпка - това е Индустрия 4.0 и самостоятелно строителство.

  Тройна версия Tiny XL


Тъй като 64 кв.м. е малко тясно за голямо семейство, сега разработих и версията XL с увеличена дължина. Просто добавете още 3 сегмента в средата и ще получите 98 m² жилищна площ с 4 до 6 стаи.

  Станете посланик на слънчевата ера


Да проповядваш за опазването на климата и енергийния преход, а да живееш в жилище, което произвежда малко или никакво количество енергия, но консумира много - това не може да е така. Прочутият диалог "Не мога да си го позволя", на който се отговаря с "Ами виждаш ли".

Аз също имах този проблем, страдах от него от 1991 г., докато не разработих решението Triple Tiny с целия си опит и 15 месеца интензивно обучение.

  Предговор за инвеститори: Ние продаваме къщи и на минимални пенсионери


Само преди половин век един квалифициран работник е можел да построи къща и да издържа семейството си като единствен работник. Но от един век насам делът на жилищните разходи в семейните доходи постоянно нараства.

Собствеността върху жилище се е превърнала в нещо, което може да се наследи почти само по наследство, а за да се справите сами, трябва да сте с най-високи доходи. Млади, и двамата печелещи много добре, с цял професионален живот пред себе си - това е ситуацията, в която се мисли за собствено жилище в днешната пазарна ситуация.

На другия край на скалата на потенциалните купувачи на жилища е минималният пенсионер: самонает от 40 години, той се оплаква от клиентите си: "Все негри", някак си е издържал през всичките тези години, но средно е постигнал годишен баланс преди данъци от едва 15 000 евро. Съпругата му, която понякога работи на минимална заплата, понякога на непълно работно време.

Имаше субсидия за наем на твърде скъпия апартамент, но само докато децата се изнесат след края на обучението си. След това идва известието за пенсия: толкова малка, че се изплаща изравнителната добавка:

Сега това е двойка пенсионери с минимален брой пенсии. Ако само беше възможно да намалите разходите за жилище от 1000 EUR на 500 EUR на месец, тогава щяхте да можете да правите всичко, за което сте мечтали, че ще можете да правите след пенсионирането си. Оттук започва целевата група за продажба на къщички Triple Tiny. С личен принос и благоприятен парцел е възможно да се постигне цената на жилището от 500 евро.


Документите за инвеститорите не са общодостъпни. Моля, свържете се с нас, ако проявявате интерес.

  План 20-3-0


През следващите 20 години световната икономика ще нарасне 3 пъти при едновременно намаляване на изкопаемите енергии почти до нула.

Инвестиционна лавина - иновационна лавина - икономически бум


Дори ако разходите за намаляване на емисиите на CO2 чрез филтриране и разделяне са намалели значително поради настоящото развитие на цените, 9000 милиарда годишно не са достъпни за днешното човечество. Но при трикратно нарастване на световната икономика и по-нататъшно намаляване на разходите те са достъпни. Защо трябва да е достъпна? Размразяването на вечната замръзналост и изпускането на метан хидрат представляват огромна потенциална заплаха за развитието на климата. Малко намаление може да се окаже недостатъчно. Дори 100 % по-малко емисии на CO2 може да се окаже твърде малко. Достатъчно би трябвало да бъде 200% по-малко, т.е. никакви по-нататъшни човешки емисии на CO2 плюс активно намаляване чрез филтриране и крекинг.

За това трябва да се създадат икономически условия, а фактът, че това може да се случи само със създаването на глобален просперитет, е приятен страничен ефект.

  Списък за изразяване и обяснение на исканията
Страница 1 Списък с подписи за разпечатване, страница 2 Праистория, страница 3 до 36 слайда на презентацията за произхода на исканията. PDF документът съдържа множество връзки към допълнителна информация.

  Информационни събития


Сега, след като уебсайтът, списъкът и презентацията са готови, се надявам да получа покани за много информационни събития по парламентарната гражданска инициатива "Отпусни инвестиционната лавина - предизвикай икономически подем".

  Страница 1 Отпечатване, страница 3-36 Проучване, събиране на подписи


Как променяте нещата? В този случай изтеглете PDF файла, разпечатайте страница 1, проучете страници от 2 до 36 и след това започнете да събирате подписи.
          Къща с превъзходство за защита на климата: Междувременно в интернет можете да намерите оферти със смешните 4 kW фотоволтаици, които вече се н https://2019.pege.org/05-26/bulgarian.htm