Agora: планиран умишлен пълен провал

Предложението за Agora: бюрокрация, бюрокрация и още повече бюрокрация! Зад това се крие безумното мислене, че "капитализмът е зло, а бюрокрацията е всичко".  Планиран умишлен пълен провал


10 стъпки към целта: как ЕС постига целите си в областта на климата. Аналитичният център Agora Energiewende разработи план за това как ЕС може да постигне целите си в областта на климата и енергетиката. 10 ключови мерки ще проправят пътя.

Така е написано на Erneuerbare Energien.de. Но съдържанието е планирано, умишлено пълен провал.

  Точка 3: Основни доказателства на обвинението


3. определяне на задължителна "цена в сянка" за емисиите на CO2: Това трябва да бъде включено във всички европейски и национални инфраструктурни и инвестиционни решения.

Не са ли разходите за труд в ЕС, които не са свързани с работната заплата, твърде високи? Не е ли твърде висока безработицата в южната част на ЕС? Ето стойностите за януари 2019 г:
  • Гърция 39,1 %
  • Италия 33 %
  • Испания 32,6 %
Единственият шанс за борба с тази безработица е да се намалят значително разходите за труд, които не са свързани с възнагражденията, а единственото реалистично средство за противодействие е високият данък върху CO2.

  Преходи към рентабилност


Всеки е чел безброй пъти за прехода към жизнеспособност, без дори да подозира, че този термин стои зад тях. Най-често за преходите на рентабилност се чете в различни автомобилни тестове, когато става въпрос за избор на гориво. За различните модели автомобили, данъчно облагане и цени на горивата се изчислява до колко километра годишно бензиновият двигател е по-евтин и от кога дизелът си заслужава.

При отпечатването на книги или брошури също има преход към рентабилност между фотокопиране и офсетов печат. За последната ми книга това се случи при 1000 копия. През 1993 г., когато отпечатах първата си книга, имаше само офсетов печат и платих с 30% повече за отпечатването на 2000 книги с 256 страници, отколкото през 2013 г. за 3000 книги с 416 страници.

Защо къщата GEMINI от 1991 г. и дизайнът на GEMINI 66 изглеждат толкова различни? Зад това се крие и преход към рентабилност. През 1991 г. исках да спестя 7 kW фотоволтаици на стойност 49 000 EUR с 10 000 EUR ротационна механика. Но ако 7 kW фотоволтаици струват само 3500 EUR, тогава няма смисъл да се опитвам да ги спестявам с 10 000 EUR ротационна механика. Това се базира на предположението, че 23 kW фотоволтаици, които следят слънцето, ще дадат толкова, колкото 30 kW, обърнати на юг. Някои фалити в соларната индустрия също бяха предизвикани от прехода в рентабилността: термичните концентраторни инсталации остават на почти същата цена, а фотоволтаиците масово поевтиняват.

Такива промени в рентабилността съществуват и при електроцентралите. При 20 евро на тон CO2 и настоящата цена на газа, газовите електроцентрали с ПГХТ произвеждат по-евтино електроенергия от електроцентралите, работещи с лигнитни въглища. Големите фотоволтаични централи със свободно поле започват да стават рентабилни дори без субсидии.

От друга страна, при малките системи, които се монтират на покривите на къщите, са необходими много по-скъпи работни часове за един пиков kW фотоволтаици. Поради това те все още не са рентабилни при цена на сертификата от 20 EUR на тон CO2. Какво може да се направи по този въпрос?
  • По-висока цена на CO2
  • Намаляване на разходите за труд, които не са свързани с възнагражденията
Това са все неща, които работят само при истински данък върху CO2, при който данъчните приходи се преразпределят реално за намаляване на разходите за труд, които не са свързани с работната заплата. Данъчната реформа, описана в Boom.PEGE.org, ще използва цялата креативност на свободната пазарна икономика, за да се справи с проблема. За разлика от нея предложението на Агора е бюрокрация, бюрокрация и още повече бюрокрация.

Зад това стои безумният начин на мислене: "Капитализмът е зло, бюрокрацията е всичко" или "Цялата власт на съветите, аз съм съвет". Това е умишлено планиран пълен провал на проект, който е жизненоважен за нашето бъдеще. Следователно това е нарушаване на правата на човека, на правото му на бъдеще.

  План 20-3-0


През следващите 20 години световната икономика ще нарасне 3 пъти при едновременно намаляване на изкопаемите енергии почти до нула.

Инвестиционна лавина - иновационна лавина - икономически бум


Дори ако разходите за намаляване на емисиите на CO2 чрез филтриране и разделяне са намалели значително поради настоящото развитие на цените, 9000 милиарда годишно не са достъпни за днешното човечество. Но при трикратно нарастване на световната икономика и по-нататъшно намаляване на разходите те са достъпни. Защо трябва да е достъпна? Размразяването на вечната замръзналост и изпускането на метан хидрат представляват огромна потенциална заплаха за развитието на климата. Малко намаление може да се окаже недостатъчно. Дори 100 % по-малко емисии на CO2 може да се окаже твърде малко. Достатъчно би трябвало да бъде 200% по-малко, т.е. никакви по-нататъшни човешки емисии на CO2 плюс активно намаляване чрез филтриране и крекинг.

За това трябва да се създадат икономически условия, а фактът, че това може да се случи само със създаването на глобален просперитет, е приятен страничен ефект.

  Списък за изразяване и обяснение на исканията
Страница 1 Списък с подписи за разпечатване, страница 2 Праистория, страница 3 до 36 слайда на презентацията за произхода на исканията. PDF документът съдържа множество връзки към допълнителна информация.

  Информационни събития


Сега, след като уебсайтът, списъкът и презентацията са готови, се надявам да получа покани за много информационни събития по парламентарната гражданска инициатива "Отпусни инвестиционната лавина - предизвикай икономически подем".

  Страница 1 Отпечатване, страница 3-36 Проучване, събиране на подписи


Как променяте нещата? В този случай изтеглете PDF файла, разпечатайте страница 1, проучете страници от 2 до 36 и след това започнете да събирате подписи.
          Agora: планиран умишлен пълен провал: Предложението за Agora: бюрокрация, бюрокрация и още повече бюрокрация! Зад това се крие безумното мислене, https://2019.pege.org/03-10/bulgarian.htm